Finden
Profiel
Ervaring

Tijdens haar rechtenstudie werkte Janike vier jaar als milieukundig medewerker bij Rijkswaterstaat, Directie Noord-Brabant. In die functie heeft zij onder meer het grond- en afvalstoffenbeleid van de directie Noord-Brabant mede opgesteld en de invoering ervan begeleid.

 

Haar advocatenpraktijk heeft ze vanaf 1996 uitgeoefend vanuit vooraanstaande Nederlandse kantoren. Janike is gedreven en zeer betrokken bij haar opdrachtgevers en de eigen organisatie. Ze is resultaatgericht, creatief en waakt ervoor dat problemen uitmonden in kostbare procedures.

Ze heeft een praktijk opgebouwd met trouwe clienten uit zowel de profit als de non-profitsector.


Na al die jaren in de traditionele advocatuur wil zij zelf richting en vorm geven aan haar praktijk en de manier waarop zij cliënten wil bedienen. Zij staat voor een andere manier van dienstverlening in de advocatuur, één waarbij de klant echt vooropstaat. Niet alleen de zaken doen maar ook meehelpen aan het versterken en verbeteren van de juridische kennis en "awareness" in een organisatie. Dat merken de cliënten doordat zij cursussen geeft aan hun medewerkers, optreedt als helpdesk en juridische coach op belangrijke momenten in de bedrijfsprocessen.


Door haar jarenlange ervaring heeft zij diepgaande juridische kennis op het gebied van omgevingsrecht, branchekennis, maar ook gevoel voor de politieke context opgedaan. Dat biedt uw organisatie meerwaarde. Voor deelgebieden die haar eigen kennis overstijgen, kan zij een beroep doen op andere, gespecialiseerde advocaten.


Janike doceert frequent over het omgevingsrecht. Zij heeft een docentschap bij Berghauser Pont en Geoplan.


Janike Haakmeester heeft op 28 maart de Dutch Independent Legal Award 2013 ontvangen. Zij is volgens de jury ‘een voorbeeld voor deze beroepsgroep in opkomst.’ In de toelichting op hun afweging noemde de jury Janikes grote inhoudelijke kennis en liefde voor het vak in combinatie met een grote klantgerichtheid en oriëntatie op samenwerking en verbinding. ‘Zij heeft niet alleen een heldere visie op de markt en de rol die je als jurist voor je klant speelt, maar maakt ook werkelijk contact met je. Ze verdiept zich in gesprekspartners en weet met een persoonlijke aanpak resultaat te boeken.’


linked in button
 

 
Haakmeester Advocatuur | advocaat - omgevingsrecht | Weteringstraat 23 in Baarn